Здравейте посетители!

 

Собственици на този развъдник, сме семейство Гогови. Аз, Владимир се занимавам с кучета от дете. Първото ми куче беше черен териер, с бели чорапи и бяло знаме на опашката. След него и много време закупих първият си шнауцер. Стана сравнително случайно. Първо харесах породата на видео и човекът с който го гледах, ми предложи такова куче, на развъдник от България. Майката беше наша, но бащата чужденец. Породата не беше популярна, и все още не е в България, но точно за това работим, да я популяризираме. След като прочетох много литература за породата (на чужд език, защото тогава нямаше много информация в българският интернет), реших да се запозная по-отблизо с нея. Годината беше 1999, и-и-и-и-и се влюбих в кучето което взех.

mvc-007s4irpi4irpi-14irpi-24irpi-4

Беше женски мителшнауцер, цвят – сол и пипер и я дресирах така, че служебните кучета на полицията бледнееха. На изложбите също спечели много награди. От тогава сме и членове на „Български шнауцер клуб”. Развъдникът ни е регистриран към този клуб, към „Българската републиканска федерация по кинология” и към „Международната федерация по кинология”. Съпругата ми Петя, също имаше куче при запознаването ни.

1cucheta

За кратко нямахме домашен любимец, но при едно наше пътуване, си намерихме в храстите край пътя кученце и го прибрахме у дома. Понеже беше без порода, за да не го е срам му измислих такава. Отгледахме си го като породисто куче – с всички ваксинации, международен паспорт, регистрация в общината и платен данък, медальон и хранено с гранули от високо качество.

 dsc00073 dsc02776 dsc02353 dsc02705dsc02364dsc00096dsc02865dsc03018

Докато беше с нас постоянно го сравнявахме с предишното ми куче, което и жена ми познаваше. След последното, решихме да закупим кученце от любимата ми порода, защото опитът ни с него, показа какъв интелект и любов притежава. Да не говорим за податливостта му към дресировка. И така, през 2008 година, в домът ни влезе първата кучка, която беше родоначалник на развъдникът ни.

 jenny 2jenny 4dsc03074dsc03076dsc030750a7f1b347876dsc0038353dsc01561picture 016img 0638img 0635img 1597

Закупихме я от развъдник от чужбина. Понеже имаме красиво куче, решихме че ще е грехота да не го показваме. Така тръгнахме по изложби.

dsc00398img 9325img 2214img 1707dsc 0032 2

За краткото време до 2011г., тя спечели всички възможни титли в България. След като навърши 3,5 години, решихме да я заплодим. Намерихме мъжки отново в чужбина, понеже нашето момиче беше единственият официален черен мителшнауцер с родословие в страната. Запознаха се, имаше "любовна" среща, и-и-и-и

dsc03450

 

така започна историята на нашият развъдник. Членове сме и на автомобилните клубове "Пежо", така че, пътуваме постоянно и кучетата ни винаги са с нас. Хотели, в които не ги приемат - ни губят като клиенти. В хотелите които ни приемат, получаваме любов към любимците ни, а те получават нашите положителни отзиви от нас и чрез форумите получават повече клиенти. Обичаме кучетата повече от хората, защото не лъжат, не мразят и не преценяват отсрещният по външният вид или социален статус, по това – дали е богаташ или клошар. Те ценят само положителното отношение и енергия. Добрата душа! Не си мислете, че мразим хората, но реално - няма лоши кучета, има лоши стопани!

Информация за породата - тук !

 

След създаването на сайта:

Предприехме две срещи с мъжкар от чужбина и имахме две кучила с прекрасни кученца.

Вече си имаме и момче в развъдника. Закупихме Раян от чешкият реномиран развъдник "Гранд Калвера". Оказа се перфектен и ни прослави по ринговете, в последствие даде и добро потомство с Джени.

Тя (Джени), си изпълни задачата и за да няма повече проблеми с мъжките (да не я гонят, да и правят бебета), я кастрирахме.

От 02,11,2014г. тя вече живее в познато семейство, с дъщеря си Валентина, още кучета и котки в село, близо до гр. Пловдив.

Закупихме момиченце (Галя), от чужбина, с цел развъждане.

Иво и тя си спечелиха отлични оценки и титли, от киноложки изложби с ранг CACIB, CAC и Клубната специализирана изложба. Двамата с мъжкият ни Иво (Раян) спечелиха второ място на двойки, от Клубната изложба. 

През 2016г., отново участваха в Клубната изложба, имаме спечелени добри оценки. Същата година разрешихме секс игра между двамата и имаме ехография със зреещи плодове в Галя. Така се появи кучило "Г". 2019 г., имаше осеменяване и Галя роди 7 въгленчета. Буква "Д" бяха най-разнообразни и като вид, и като характери. Галя и Иво вече не ходят по изложби, имат си всички титли. Зад тях изкочи новото поколение: Дора Родопа планина - наша дъщеря и Чирпи Гранд Калвера - внос от любимият ни развъдник в Чехия. Те вече обикалят ринговете и трупат оценки и титли! Гордеем се и с тях, добре се справят! През 2020та малко се забавихме заради разни перипетии, но има кучило "Е"! Всичките кученца вече занимават новите си семейства със себе си! Коледа и Нова година 2022 за нас беше изпълнена с работа. Две кучила добре ти уплътняват времето. Кученцата с имена "Ж" и "З" са си по домовете вече. Краят на пролетта на 2022, по време на войната в Украйна, взехме едно момиченце от там. Хубавица, та чак прекрасница! Име - Галатея. И тя си напълни портфолиото бързичко с титли,у нас, на специалката, в чужбина. И пристигна новият мъж 15октомври2023г.. Расте здрав и щастлив, че има лели, които са толкова луди и си играе с тях.Догодина и той почва с изложбите! 

 

Владимир, Петя, Иво, Нада и кучета.